Testlocatie corona verhuist van Zuidland naar Michaëlkerk Spijkenisse

GGD Rotterdam-Rijnmond opent begin december een nieuwe corona testlocatie in de Michaëlkerk, Anjerplein 1 in Spijkenisse. Deze nieuwe testlocatie vervangt de huidige testlocatie in Zuidland, waarvan de vergunning op 7 december eindigt. Inwoners kunnen zich dus ook vanaf december dicht bij huis en laagdrempelig laten testen op corona. En dat is belangrijk, omdat het aantal besmettingen in onze regio hoog is en verder toeneemt. 

Michaëlkerk Spijkenisse (Foto: pkn-Spijkenisse.nl)

De testlocatie in Zuidland sluit vanwege de afspraken die destijds zijn gemaakt op verzoek van de bewoners in de omgeving. De gemeente heeft de bewoners beloofd dat de testlocatie uiterlijk 7 december 2021 gesloten wordt; dit is ook opgenomen in de vergunning. 

De GGD werkt hard aan het bestrijden van het coronavirus en vindt het belangrijk dat de medewerkers onder goede omstandigheden kunnen werken en pauzeren. De gemeente onderschrijft dat omdat de medewerkers al onder grote druk staan. De Michaëlkerk is daarvoor een geschikte locatie in de winterperiode. 

Niet alle leegstaande panden zijn geschikt als testlocatie. Het moet passen in het bestemmingsplan en moet voldoen aan het programma van eisen van de GGD. Daarnaast is de locatie voor inwoners goed bereikbaar. De kerk is met de GGD overeengekomen dat de locatie in ieder geval 5 maanden als testlocatie gebruikt te worden. 

Parkeren

In goed overleg met winkeliersvereniging ’t Plateau wordt gewerkt aan tijdelijke parkeerplaatsen in de Willemshoevelaan voor de mensen die zich laten testen. Zij hoeven dan niet tussen het winkelend publiek door te lopen. De verwachting is dat inwoners ook te voet en te fiets naar de testlocatie komen. Hiervoor wordt een fietsenstalling geplaatst. Winkelcentrum ’t Plateau blijft goed en veilig bereikbaar voor het winkelend publiek.  

Openingstijden

De testlocatie Michaëlkerk is van maandag t/m zaterdag geopend van 8.30 – 16.00 uur. Op zondag is de kerk in gebruik voor kerkdiensten. Een afspraak voor een test maken kan via de landelijke website coronatest.nl (hiervoor is DigiD nodig), of via het landelijke afsprakennummer 0800-1202. Dit nummer is bereikbaar tussen 8.00 – 20.00 uur. Aangeraden wordt om een afspraak te maken, dit voorkomt wachtrijen bij de testlocatie. 

Testen blijft onderdeel van de samenleving totdat de pandemie voorbij is. Dat doen we het liefst in de eigen gemeente dicht bij huis. Meer weten over het testen? Kijk dan op de website van de GGD: www.ggdrotterdamrijnmond.nl/coronatest