Gemeente Nissewaard start met digitaal verlengen rijbewijs

Inwoners van de gemeente Nissewaard kunnen vanaf 1 december 2021 hun rijbewijs digitaal verlengen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Dit kan ook bij uitbreiding van categorieën. Ze kunnen het rijbewijs al na 2 werkdagen ophalen op het stadhuis in Spijkenisse. Nissewaard sluit hiermee aan bij het DAR-experiment (digitaal aanvragen rijbewijs) van de RDW.

Hoe het werkt

Bij het online verlengen van een rijbewijs hoeft de aanvrager niet meer naar het stadhuis om de aanvraag in te dienen. De aanvrager maakt een pasfoto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine, waarna de foto naar de RDW wordt verstuurd. Daarna kan de aanvrager met de DigiD app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via de website van de RDW. 

Online aanvragen is alleen mogelijk bij het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Wie voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt of van wie zijn rijbewijs is vermist, kan dit alleen op het stadhuis aanvragen.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de website www.rdw.nl/locatiewijzer.