Sinterklaasintocht Spijkenisse 2021

Sinterklaas is niet alleen in het land, maar ook in Nissewaard. Zaterdagmiddag 13 november zette de Goedheiligman vlak voor de camera van Botlek TV voet aan wal aan de Veerkade langs de haven van Spijkenisse.

Foto:Roel van Deursen

Daar werd hij opgewacht spreekstalmeesters Arie de Snaaier en Dennis Houkes en door wel 10 miljoen kinderen! Nou ja, in ieder geval door een dikke duizend. Vanaf de haven ging het gevolg met zo’n 50 bonte Pieten per rijtuig naar het centrum waar het ook een drukte van jewelste was. Burgemeester Foort van Oosten, die de Sint officieel verwelkomde, sprak van een historische dag; ‘Wat fijn dat u er weer bent Sinterklaas, mogen de kinderen vanavond hun schoen zetten?’ En dat mocht natuurlijk. Voor wie niets in zijn schoentje aantreft, niet verdrietig zijn, Sint en de Pieten zijn nog tot 5 december in het land en komen vast en zeker langs! (Door Botlek TV: Verslaggever: Joop van der Hor en Videograaf Roel van Deursen)

Videoregistratie van Roel van Deursen: https://www.youtube.com/watch?v=MvqsgwueCLU

Een verzameling van foto’s van de intocht van Sinterklaas en Pieten in Spijkenisse. Aan de Veerkade werd de goedheiligman ontvangen. Hij vervolgde zijn route naar Spijkenisse Centrum. Videoregistratie volgt binnenkort.

Burgemeester Foort van Oosten ontvangt Sinterklaas. Foto:Roel van Deursen.
Foto:Roel van Deursen
Foto: Jessica van den Blink
Foto:Jessica van den Blink
Foto:Dennis Houkes
Foto: Jaco van Bodegom