Veiligheidsdag Spijkenisse goed bezocht / Nissewaard 2021

In de week van de veiligheid kon je in het winkelhart van Spijkenisse kennismaken met verschillende hulpdiensten zoals boa’s, buurtpreventie, politie, ambulance en brandweer.

Ook defensie, Securitas, JOZ, het Rode Kruis, douane, dienst Justitiële Inrichtingen en Staatsbosbeheer waren aanwezig. Bij de stand van Zadkine kon je je laten informeren over de mogelijkheden van een opleiding bij de veiligheidsacademie en er waren ook leerlingen aanwezig. Er waren verschillende activiteiten georganiseerd samen met o.a. de brandweer, politie. Voor de echte durfals was er een klimwand waar je onder begeleiding je hoogtevrees op 9 meter hoogte kon testen. Over de haven was een touwbrug gespannen, waar je aangelijnd over heen kon, vanaf 7 jaar. De veiligheidsdag vond plaats aan de Oostkade en op het Havenplein in Spijkenisse Centrum. (Verslag, video en foto’s:Roel van Deursen)

foto: Roel van Deursen