Botlek TV – Geef fietsendieven geen kans, ga bij de graveeractie langs / Spijkenisse 2021

Foto:Roel van Deursen
Foto: Roel van Deursen

Burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard was er speciaal voor op de fiets naar de Markt in Spijkenisse gekomen om deze door een BOA te laten graveren. Hij spoot ook nog een waarschuwende tekst op de straat, uiteraard met milieuvriendelijke en vanzelf verdwijnende verf. Het is de week van de fietsgraveeractie en op tal van locaties in Spijkenisse worden fietsen gratis voorzien van een postcode en huisnummer. Botlek TV presentator Joop van der Hor interviewde de burgemeester, politie teamchef Patrick Bastiaanse en hoofdagent Stef van Vliet die daags ervoor met zijn maten een fietsendief kon arresteren omdat het postcodenummer op de fiets niet correspondeerde met diens eigen postcode. De man viel door de mand nadat hij staande was gehouden wegens telefoneren op de fiets tijdens het rijden en werd meegenomen naar het bureau. Het graveren is gratis en wordt gedaan door de Boa’s. Een film van Roel van Deursen.

Foto: Roel van Deursen

Roel van Deursen / Videograaf – editor
Videoproducties: ‘Botlek TV’ – ‘Roel neemt een kijkje’

Joop van der Hor(r) stelde voor BOTLEK TV vragen aan zowel burgemeester als aan agenten over het nut van het graveren van fietsen.