Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne lanceren gezamenlijke sportwebsite

Sportwethouders Peter Schop (Hellevoetsluis), Jorriena de Jongh (Westvoorne) en Bert van Ravenhorst (Brielle) v.l.n.r. lanceerden de sportwebsite www.sportiefvoorneaanzee.nl
 

De wethouders van sport van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben op 1 september de gezamenlijke sportwebsite www.sportiefvoorneaanzee.nl in gebruik genomen. De website is bedoeld om het sport- en beweegaanbod van verenigingen, clubs, sportscholen enz. op één plaats vindbaar te maken voor inwoners. Iedere sport- en beweegaanbieder heeft een eigen pagina op de website waarop zij hun eigen aanbod kunnen promoten. Daarnaast geeft de website informatie over een gezonde leefstijl en financiële ondersteuning om te kunnen sporten en bewegen.

Campagne September Sportmaand

Tegelijkertijd met de lancering van www.sportiefvoorneaanzee.nl gaven de wethouders het startsein voor de campagne September Sportmaand. De sport- en beweegaanbieders die meedoen aan de campagne laten geïnteresseerden kosteloos kennismaken met o.a. hun trainingen en lessen. Zo kunnen inwoners kijken of een bepaalde sport of activiteit bij hen past. Een overzicht van al deze gratis activiteiten is te vinden op de website. 

Wethouder Jorriena de Jongh van Westvoorne, ook namens haar collega-wethouders Peter Schop en Bert van Ravenhorst: “In de afgelopen anderhalf jaar zijn veel mensen door corona minder gaan sporten of zelfs helemaal gestopt. Met deze nieuwe website en de campagne geven we sport- en beweegaanbieders een steuntje in de rug én stimuleren we inwoners het sporten of bewegen op te pakken. Op de website kunnen inwoners zoeken naar de activiteit die het beste bij hen past. Vinden ze die niet direct, dan staan de buurtcoaches van Stichting PUSH klaar om hen te helpen!”.

Lokale sportakkoorden

De nieuwe sportwebsite is voortgekomen uit de lokale sportakkoorden van de drie gemeenten, die in 2019 zijn opgesteld. Uit de voorbereidende bijeenkomsten van de sportakkoorden bleek dat er veel behoefte is aan een centrale plaats waar inwoners lokale sport- en beweegactiviteiten gemakkelijk kunnen vinden. Vooruitlopend op de fusie tussen Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne is besloten samen te werken aan één gezamenlijke website met de naam www.sportiefvoorneaanzee.nl

Meedoen met de campagne?

Bent u sport- of beweegaanbieder en bent u nog niet aangesloten bij de campagne September Sportmaand of staat u nog niet op de website? Neem dan contact op met Patrick Csanyi of Kelly van Dijk van Stichting PUSH via p.csanyi@stichting-push.nl of k.vandijk@stichting-push.nl.