Verkiezing Brielse Ondernemersprijs 2021 van start

Uitreiking in 2019

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de Brielse Ondernemersprijs uitgereikt. De prijs is een onderscheiding voor ondernemers met hun bedrijf gevestigd in de gemeente Brielle. Vorig jaar is de prijs, vanwege de COVID-19 maatregelen, symbolisch uitgereikt aan alle ondernemers in de gemeente. Dit jaar wordt weer gezocht naar gedreven ondernemers die de gemeente Brielle op de kaart zetten.  

De digitale inschrijving is geopend via de gemeentelijke website en sluit op maandag 6 september 2021. Voor de verkiezing kunt u uzelf inschrijven, voorgedragen worden door derden of door de jury. De jury bestaat uit de wethouder economie, een bestuurslid van de Brielse Belangenvereniging en een bestuurslid van het Brielse ondernemersplatform OPB en de winnaar van de Ondernemersprijs 2019. 

Bekendmaking

Uit alle inzendingen worden door de jury op basis van criteria drie genomineerden gekozen. De drie kanshebbers worden tijdens de Brielse ondernemersavond op donderdag 11 november 2021 bekengemaakt. Na de bekendmaking kan gestemd worden op de favoriet. De jury beslist op basis van beoordelingscriteria, een bedrijfsbezoek en de publieksstemmen wie zich de Brielse ondernemer van het jaar 2021 mag noemen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in januari 2022. Bovenstaande is uiteraard afhankelijk van de coronamaatregelen die dan gelden. 

Digitale inzending
Inzenden doet u digitaal, via het formulier op de gemeentelijke website: www.brielle.nl/ondernemersprijs. De inzending moet worden voorzien van contactgegevens en een motivatie. De jury beoordeelt de inzendingen op de volgende criteria: 
a. Innoverend vermogen;b. Onderscheidend vermogen; c. Voorziet in een behoefte; d. Pioniersmentaliteit; e. Benutten en creëren van kansen; f. Bijzondere prestatie(s);g. Levert een positieve bijdrage aan de Brielse gemeenschap, het bedrijfsleven, het imago van Brielle (bv. creëren werkgelegenheid, o.g.v. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, toepassen duurzaamheid, lokale betrokkenheid of van lokale betekenis; lokaal en/of regionaal).