Skate- en graffitipark Spike in Groenewoud officieel heropend

Al op 11 juni kon het geheel vernieuwde skate- en graffitipark Spike aan de Groenewoudlaan in Spijkenisse worden vrijgegeven voor inline skaters, BMX-ers, skateboarders en steppers. De officiële heropening stond afgelopen zaterdagmiddag op het programma. Deze eer viel te beurt aan local hero Nassim Guammaz, wethouder stadsbeheer Jan Willem Mijnans en wethouder sport Martijn Hamerslag.

Spijkenisse-De wethouders onthulden samen met de internationaal en in Spijkenisse bekende skater NassimGuammaz een plaquette. Hierna was het tijd voor actie. Guammaz gaf samen met andere professionele skaters zoals Tim Zom, Remco Erkeland en Tristan Koelewijn een aantal demonstraties. Ook waren er graffiti-artiesten die hun kunsten vertoonden. 

Wethouder Jan Willem Mijnans: “Het park was na 25 jaar echt toe aan een opknapbeurt. Samen met verschillende gebruikers en professionals hebben we toen gekeken naar: hoe gaan we ervoor zorgen dat we een nieuw park realiseren waar echt iedereen blij van wordt. Dat is gelukt. Er is een hele mooie voorziening tot stand gekomen, voor jong en oud. Vele Nissewaarders maken er gebruik van en ook uit andere regio’s komen er veel mensen.”

“Het park is nog maar net in gebruik genomen, maar iedereen weet deze al goed te vinden”, zegt ook wethouder sport Martijn Hamerslag. “Dagelijks zijn er vele bezoekers. Het is fijn dat we in deze behoefte aan sport en spel kunnen voorzien. We zijn trots op deze prachtige skate- en graffitiplek.”

Het skate- en graffitipark is aangelegd door het bedrijf SkateOn. “Het is de mooiste baan die ik ooit heb mogen maken”, zegt Damiaan Winkelman, directeur van SkateOn. “Dat er ook professionele skaters uit andere steden op af komen, is het bewijs dat het echt een hele goede baan is met uitdagende elementen.”

Graffitipark
Het skate- en graffitipark bestaat uit een geheel vernieuwde skatebaan met nieuwe unieke elementen, zodat verschillende doelgroepen er plezier aan beleven. Het is geschikt voor inline skaters, BMX-ers, skateboarders en steppers. Naast het vernieuwde skatepark is er nu ook een apart graffitipark. Daar kunnen graffiti-artiesten naar alle hartenlust hun kunst kunnen uiten op de daarvoor bestemde muren.