Volg het spoor van verdwenen Adrie Knops


Vermoord of een totaal nieuw leven begonnen? Oud politieman / reporter Joop van der Hor en videograaf Roel van Deursen zijn op woensdag 9 september 2020 de hele dag op pad geweest met Dineke Knops, dochter van de spoorloos verdwenen Adrie Knops uit Spijkenisse. Negentien jaar na zijn verdwijning op 2 juli 2001, hebben Dineke en haar inmiddels hoogbejaarde moeder Mien Knops-Groenenboom nog steeds niet de hoop opgegeven dat de verdwijningszaak wordt opgelost.

Zelf heeft Dineke een dader op het oog, de voor een dubbele moord vastzittende Spijkenisser Patrick S. Hij zou tegenover derden de moord op de 63-jarige voormalige vrachtwagenchauffeur hebben bekend, maar tegenover de politie zwijgt hij als het graf.

Roel van Deursen en Joop van der Hor volgden het spoor van Adrie Knops en de auto waarin hij voor het laatst is gezien; een witte Suzuki Swift 1985 die op 4 juli terug werd gevonden op een parkeerplaats aan de Kruisnetlaan te Hoogvliet. Dieneke: ‘Ook al is het nu ruim 19 jaar geleden, je vergeet het niet, het blijft aan je knagen. Onze familie krijgt pas rust als het stoffelijk overschot van pa teruggevonden wordt.’

Een week geleden schreef Theo Teitsma een paginagroot artikel over deze zaak in het AD, na 20 jaar is Adrie Knops nog steeds niet gevonden…. Bekijk hier de videoreportage van

BOTLEK TV (Tekst en reportage BOTLEK TV Joop van der Hor en Roel van Deursen)