Burgemeester sluit twee bedrijfspanden in Rockanje vanwege drugsoverlast

Vrijdag 18 juni heeft burgemeester De Jong van de gemeente Westvoorne twee bedrijfspanden aan de Middeldijk in Rockanje gesloten. De burgemeester heeft dit besloten nadat in de bedrijfspanden hennepkwekerijen werden aangetroffen. De sluiting geldt voor zes maanden. 

Foto:Pixabay

In de panden werden 761 hennepplanten gevonden. Ook vond de politie henneptoppen en diverse apparatuur die gebruikt wordt in hennepkwekerijen. Rondom de twee bedrijfspanden waar de hennepkwekerijen in zaten, staan woningen en andere bedrijfspanden. Dit zorgde voor een onveilige situatie voor omwonenden. 

Met het tijdelijk sluiten van de bedrijfspanden wil de gemeente Westvoorne een bijdrage leveren aan de bestrijding van drugscriminaliteit. Door de sluiting van zes maanden wordt een duidelijk signaal afgegeven aan de buitenwereld dat het pand niet langer als kweek-, aflever- of opslagruimte kan worden gebruikt. De bedrijfspanden zijn gesloten op basis van de Opiumwet.