FREE FITNESS AAN DE OUDE MAAS

Ondanks de protesten van sportschoolhouder en oud topjudoka Richard de Bijl is de gemeente Nissewaard vanmorgen toch begonnen met het plaatsen van free fitness toestellen aan de kop van de oude haven en de Elementenweg.

Foto:Joop van der Hor

De Bijl ziet hierin oneerlijke concurrentie en blessureleed omdat er geen toezicht door gekwalificeerd personeel aanwezig is. ‘En wie maakt de toestellen na gebruik schoon? Er is nog steeds een besmettelijke pandemie aan de gang!’ aldus een teleurgestelde Richard de Bijl eerder in een artikel in het AD.
De toestellen draaien 8 weken proef. Onderzocht zal worden in hoeverre hiertoe behoefte bestaat onder outdoor sporters, wat met de resultaten wordt gedaan is niet bekend. Wel heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen wethouder Sport Martijn Hamerslag en Richard de Bijl. Ondanks de positieve insteek en het prettig verlopen onderhoud en bezwaren van enkele omwonenden zag de gemeente toch niet van haar voornemen af. Jongeren in Spijkenisse zien uit naar de gratis sporttoestellen. (Verslag en foto’s: Joop van der Hor)

lees ook: Tijdelijke plaatsing fitnesstoestellen bij Elementenhuis-Spijkenisse