Westvoorne mag de Blauwe Vlag weer hijsen

Het badstrand van Rockanje heeft de felbegeerde Blauwe Vlag weer terug. Wethouder Henk de Graad van recreatie en toerisme heesvandaag trots de vlag in top, nadat Westvoorne de vlag vorig jaar misliep, omdat de waterkwaliteit de beoordeling ‘goed’ kreeg in plaats van de benodigde ‘uitstekend. Ook Jachthaven Geijsman Watersport in Oostvoorne heeft de Blauwe Vlag gekregen

Erkenning

Wethouder Henk de Graad: “Ik ben heel trots dat Westvoorne de Blauwe Vlag weer mag voeren. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag hét symbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. Het is een erkenning voor de inspanningen die wij als kustgemeente samen met onze inwoners, jachthaven en organisaties leveren om een hoogwaardige duurzame toeristische bestemming te zijn en te blijven.”

Blauwe Vlag
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Ieder jaar wordt opnieuw bekeken of de gebieden aan de eisen voldoen. De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale natuur- en milieuorganisatie. De stranden bij de Eerste en Tweede Slag in Rockanje zijn voor de 21keer benoemd tot Blauwe Vlag strand. Jachthaven Geijsman Watersport mag voor de 9e keer de Blauwe Vlag hijsen.

Geen officiële uitreiking

In normale omstandigheden zou de Blauwe Vlag uitgereikt worden tijdens de jaarlijkse nationale ceremonie begin mei bij de Hanzehaven in Elburg. Deze gaat helaas niet door in verband met de huidige coronamaatregelen.