Jonge Cyber Agents uit Westvoorne gehuldigd

Woensdag 14 april 2021 was een bijzondere dag voor drie kinderen uit de gemeente Westvoorne. Zij werden door burgemeester Peter de Jong en wijkagent Rob Pietjouw officieel gehuldigd tot Cyber Agent van de gemeente Westvoorne

Cyber Agent word je niet zomaar. De kinderen zijn hiervoor opgeleid via de game HackShield. Door het spelen van dit spel leren kinderen online gevaar herkennen en voorkomen. Ook leren zij hoe ze anderen hiertegen kunnen beschermen, zoals hun opa, oma of ouders.

Huldiging 

Inmiddels zijn al 49 kinderen uit Westvoorne actief op HackShield. De drie spelers ‘CyberSimone’, ‘Rik t Rex’ en ‘Summer2222’ hebben zo’n hoge score gehaald, dat zij woensdag zijn gehuldigd. Burgemeester Peter de Jong en wijkagent Rob Pietjouw zochten de Cyber Agents thuis op. Zij ontvingen uit handen van de burgemeester en wijkagent hun officiële HackShield badges en het certificaat. Ook kregen zij een tegoedbon van Brunotti Beachclub waarmee ze gratis kunnen gaan suppen of surfen. Na hun huldiging maakten de kinderen als echte Cyber Agents een rit in de politieauto. 

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door

De politie en burgemeester zijn erg blij met alle jonge Cyber Agents. “Zij zijn de toekomst van een weerbare digitale wereld en weten vaak al veel meer over het internet dan hun ouders of grootouders. Daarom kunnen zij niet alleen zichzelf maar ook anderen beschermen tegen digitale dieven”, aldus burgemeester Peter de Jong. Degemeente blijft op zoek naar jonge Cyber Agents die de game HackShield willen spelen. Komende zomer volgt er weer een huldiging van de top 3 Cyber Agents. Kinderen kunnen zich dus nog steeds aanmelden en doorspelen op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents des te veiliger is de gemeente!