Sport op Voorne Putten 5 jaar sportplatform

Sport op Voorne Putten werd op 18 maart 2016 opgericht door Marcel van den Nieuwendijk, Joris Hendriks en Peter van Herp. Nu, 5 jaar later, is het sportplatform uitgegroeid tot een medium die sportliefhebbers voorziet van sportnieuws uit Voorne-Putten en Rozenburg. 

Initiatiefnemer en sportfanaat Marcel van den Nieuwendijk (52) presenteerde 3 jaar samen met Peter en Joris  het radioprogramma  Sport op Voorne voor  Radio  Voorne. Wanneer  in januari 2016 Voorne en Smart TV overgaan in LINQ Media krijgt Marcel te horen dat er geen plaats meer is voor een sportprogramma.

Marcel, Joris en Peter willen hun kennis, netwerk en enthousiasme op het gebied van sport niet verloren laten gaan en besluiten om samen verder te gaan. Ze starten een website, Facebookpagina en Twitteraccount en zo  is Sport op Voorne Putten is een feit. 

ALLE SPORTEN

Niet alleen voetbal, maar alle sporten krijgen de aandacht. Dat bleek nog een hele klus. “Ik had een lijstje gemaakt van alle sportverenigingen op het eiland en kwam erachter dat het er nog veel meer zijn”, lacht Marcel. Het werk levert veel energie op, maar ook veel werk.“We hadden gewoon te weinig vrijwilligers”,zegt Marcel. 

VERSTERKING

Marcel(l) en Jack(r)presenteerden 3 jaar samen het sportprogramma op de radio.

Na twee jaar krijgt het team versterking van  Jack Holten(66). “Een Godsgeschenk”, zo noemt Marcel hem. “Ik ben net zo gek op sport als hij”, zegt Jack. De taken werden verdeeld. “We waren heel fanatiek en gingen ook uitzendingen maken. 

Jack komt uit het basisonderwijs en dat resulteert al snel  in betere interviews.  “Het geheel kreeg een kwaliteitsimpuls”;zegt Marcel. Jack:  “Het is heel veel werk, maar het geeft ook veel passie. Ik ben vervroegd met pensioen gegaan en kreeg daardoor meer tijd.”  “En hij is er wel 40 uur per week mee bezig”, vult Marcel hem aan.  Al met al resulteert dit uiteindelijk in meer volgers. Het team groeit verder met Patrick Buys. Patrick heeft een enorm netwerk en dat komt het platform ten goede.

TERUGKEER BIJ LINQ

De groei lijkt niet te stoppen. Er komt een sportprogramma . Daar is wel degelijk behoefte aan, zo blijkt al snel.  “Sport is na politiek het belangrijkste in de maatschappij “, vindt Marcel. “Als je een interview houdt met iemand van een vereniging, dan gaan daar ook veel leden naar luisteren”, weet hij.

Het succes blijft ook bij LINQ Media niet onopgemerkt en ze gaan in gesprek. LINQ Media biedt het team van Sport op Voorne Putten in 2019 een eigen sportprogramma op de radio aan. Na 2 jaar weggeweest te zijn, komt hiermee een droom om terug te keren in de ether, uit.  “We werden met open armen ontvangen”, vertelt Marcel. “ En LINQ media biedt ons meer dan alleen de radiostudio”, gaat hij verder. “Ze faciliteren ons en zorgen voor tools, tips en tricks om onze hobby en passie zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Zelfs de telefoons, de computers en beeldschermen in de studio zijn voor ons aangepast”.

Het team wordt steeds meer uitgebreid. Zo wordt Cor Buys benadert voor de radiotechniek en -muziek en Leen Looy neemt de verslaggeving van voetbalwedstrijden voor zijn rekening. Het radioprogramma blijft intussen groeien, ondanks de coronapandemie en de gedwongen lockdownperioden. Doordat live-verslag stilligt,  is er meer tijd om uitgebreid interviews met diverse  sporters en verenigingen te houden.

Ondanks dat Peter van Herp en Marcel door omstandigheden momenteel geen bijdrage kunnen leveren, probeert het team dit in aangepaste vorm op te vangen. In december 2020 neemt Marcello Steward de presentatie van Marcel over en doet dit samen met Jack. In januari 2021 krijgt het team een grote klap, wanneer Leen Looij komt te overlijden. 

TOEKOMST

Het sportprogramma is inmiddels een belangrijke toevoeging aan de huidige programmering. Er zijn zelfs plannen om uit te breiden met een tv-programma, waarbij met camera en reporter naar wedstrijden toe wordt gegaan. “Maar we zijn daar nog wat terughoudend in, omdat dat nog meer werk oplevert”,  zegt Marcel. Momenteel heeft hij door zijn huidige drukke baan, geen tijd om te helpen, maar hoopt dat hier snel verandering inkomt, zodat hij het team van Sport op Voorne Putten bij de zaterdagmiddag-uitzending snel weer kan versterken. 

Sport op Voorne Putten is iedere zaterdagmiddag te beluisteren van 14.00-17.00 uur op 105,9 FM op Voorne Putten.