Viskraam past niet meer in het plaatje-Spijkenisse Akkerhof

9 jaar geleden startten Jan en Yvonne Vlot hun viskraam Zeevishandel bij de ingang van van de metro op winkelcentrum Akkerhof. Dè ideale plek, zou blijken. Door de renovatie van de Akkerhof is er helaas geen plek meer voor hen en moeten ze noodgedwongen naar de 60 meter verschuiven waardoor ze hun favoriete plek kwijt zijn.
Jan en Yvonne kijken terug op 9 jaar visverkoop op die perfecte centrale plek.


“Het begon voor ons zo’n 9 jaar geleden, het was een zonnige dag met 2 mensen die liefde en passie hadden voor het vak, die 2 die vol kracht en moed een Viskraam begonnen op de akkers toevallig op de plek waar ze ook al een paar jaar staan met oliebollen. En van de oliebollen wisten ze dat het wel liep, maar een Viskraam zo uit het niets, dat was wel even andere koek. Gelukkig heeft moeders flink wat evaring en hebben ze samen een aantal diploma’s en certificaten behaald om dit vak te mogen uitoefenen. Verstand van vis is wel een vereiste anders heb je daar niks te zoeken, wat waren we trots dat het ging lopen en het alsmaar drukker werd bij ons, jullie misten iets, een goeie Viskraam !!

De vis is van perfecte kwaliteit, de plek is perfect, je wordt een soort ontmoetingsplek, een soort van centraal punt van het plein. Jan vol met humor vol met lof en respect voor een ieder die daar rondloopt, van lieve schat tot lekkerding wat geweldig hoe we omgaan met de klanten. Soms voelt het niet als klanten maar zelfs als een beetje meer, de gezelligheid de passie, de liefde, de humor, dit is wel werk maar zo voelt het niet!! Yvonne de hard werkende moeder die vol passie en kennis de ene na de andere lekkere maaltijd of salade neer zet waar jullie allen van hebben of gaan genieten. En in de loop van de jaren leer je steeds meer mensen kennen, maar je moet ook afscheid nemen van mensen. Helaas moeten we elk jaar ook weer afscheid nemen van klanten die nooit meer terug kunnen komen. De herinneringen zijn geweldig en die zullen altijd blijven bestaan, we hebben zoveel mooie dingen meegemaakt op deze plek. Zoveel mooie dingen, zoveel bijzondere gebeurtenissen. Het voelt als een thuis waar je herinneringen koestert, mooie en ook mindere maar dat hoort erbij.

Helaas was vandaag onze laatste dag op onze oude plek, de plek waar je 9 jaar heb gestaan. De gemeente heeft dingen besloten waar wij totaal niet bij kunnen met ons hoofd. Daar sta je dan na 9 jaar bloed zweet en tranen, ergens achter een flat. Geen centraal punt, geen gezelligheid om je heen,een zwarte muur waar je de hele dag tegenaan staat te kijken. Na 9 jaar mag je toch hopen dat je wat serieuzer wordt genomen en ze rekening houden met je zaak. Maar helaas is dit niet het geval, we moeten het wel accepteren het is niet anders.

Misschien overdrijf ik wel een beetje, en zijn de gevoelens een beetje de overhand aan het nemen, maar ik beschrijf het liever zoals we het voelen. Vandaag was onze laatste dag op het stukje waar we 9 jaar stonden. We verschuiven 60 meter naar links achter de patat zaak achter de flat richting de parkeergarage, niet de mooiste plek, zeker niet de beste, maar we gaan er maar het beste van maken.

Lieve klanten bedankt voor jullie herinneringen

Laten we de nieuwe gaan maken vanaf volgende week op onze nieuwe plek”.