Bouw van nieuw pand MY college gestart

Met één druk op de knop en een spetterend vuurwerk is op donderdag 13 juni 2024 de start gevierd van de nieuwbouw van MY college. Wethouder Onderwijs van de gemeente Nissewaard, Hanneke Stengs-Nijhof, en wethouder Grondexploitatie, Martijn Hamerslag, hebben hiermee samen met twee eerstejaars leerlingen van MY college de bouw van de nieuwe school officieel in gang gezet. 

Onderwijsconcept

Een nieuw gebouw, ingericht voor toekomstgericht onderwijs en vooral passend bij het onderwijsconcept Kunskapsskolan, het vernieuwende onderwijsconcept op MY college. Het nieuwe gebouw verrijst op de hoek van de Hekelingseweg en de Groene Kruisweg aan de C. Villeriuslaan 2 in Spijkenisse. Later dit jaar start de bouw van de Penta Scala Rietvelden achter het nieuwe pand van MY college.  

Toekomstbestendig 

Het toekomstbestendige gebouw voldoet vanzelfsprekend aan de nieuwste normen en eisen op het gebied van duurzaamheid, klimaatbeheersing en energie-efficiëntie. Het biedt daarmee een gezonde en stimulerende leeromgeving voor iedereen die er gebruik van maakt, leerlingen, personeel en ook ouders. 

Investering in onderwijskwaliteit

Wethouder Stengs is verguld met dit nieuwe pand: “Ondanks de tegenwind, ben ik blij dat we kunnen blijven investeren in de kwaliteit van het onderwijs. Dat geldt voor het openbaar voortgezet onderwijs in MY college en straks ook voor het christelijk voortgezet onderwijs in Penta Scala Rietvelden. Ook wethouder Hamerslag is blij met het resultaat: “Ondanks de vele uitdagingen bij het ontwikkelen van een nieuwe woonwijk zijn we verheugd, dat het gelukt is om hier plek te vinden voor woningen, speelterreinen en onderwijs. Hiermee bouwen we aan de toekomst van onze inwoners en kinderen.”

Persoonlijke ontwikkeling

Ook directeur Marjolein Scholten is trots op het nieuwe gebouw, zoals dit gerealiseerd gaat worden. 

“Het nieuwe gebouw is ontworpen met oog voor de unieke behoeften van gepersonaliseerd leren op MY college. Een veilige, kleinschalige leeromgeving, waar leerlingen de ruimte en middelen krijgen om in hun eigen tempo en op hun eigen niveau te werken om zich persoonlijk te ontwikkelen en hun einddiploma op basis-, kader- of mavo-niveau te behalen. Begin dit jaar is MY college Kunskapsskolan partnerschool geworden. De nieuwbouw is hiermee de kers op de taart.”

Gebiedsontwikkeling

De bouw van de scholen is onderdeel van een grotere gebiedsontwikkeling in de wijk Vierambachten. Zo zullen er ook woningen worden gebouwd en is er ruimte voor groen. Tenslotte is er ook een sport- en spelvoorziening gepland.