Orange the World en doorbreek de cirkel van geweld 

Gemeente Hellevoetsluis doet mee in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt vanaf 
25 november tot en met 10 december 2022 de korenmolen De Hoop aan de Molenstraat in Hellevoetsluis oranje. Deze 16 dagen staat de wereld een moment stil bij vrouwenmishandeling. In Nederland zijn in de afgelopen 5 jaar 747.000 mensen van 18 jaar of ouder slachtoffer geweest van fysiek en/of seksueel geweld. Dit betreft 5,5% van de Nederlandse bevolking. Het gaat hierbij om geweld gepleegd door iemand uit de (brede) huiselijke kring. Deze cirkel van geweld willen we doorbreken met de Orange theWorld campagne

Naast het aanlichten van de korenmolen worden ook twee tentoonstellingen en een voorpremière in theater De Stoep in Spijkenisse georganiseerd. De rondreizende tentoonstellingen tonen 29 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld waarin ze gevangen zaten te doorbreken. 

– De buitententoonstelling in Spijkenisse is te bezoeken van 29 november tot en met
27 december 2022 op het Theaterplein 1 nabij De Stoep. Meer informatie over de inhoud van de campagne en de activiteiten: www.nissewaard.nl/expositie

– De binnententoonstelling is in de Hoekse Waard te bezichtigen. Men is welkom van 
22 november 2022 tot 22 januari 2023 in het Alerimus in Numansdorp en in het Sportcentrum De Boogerd in Oud Beijerland.

– Op vrijdag 9 december aanstaande zendt NPO2 de documentaire ‘Belaagd’ uit. Een documentaire over ongewenst seksueel overschrijdend gedrag in Nederland. De documentaire is gemaakt in opdracht van KRO-NCRV en in samenwerking met 
Veilig Thuis.

– Op vrijdag 2 december 2022 vindt er in theater De Stoep in Spijkenisse om 15.00 uur
een exclusieve voorpremière plaats van deze documentaire. Na afloop van de film gaan de deelnemers met elkaar in debat over ongewenst seksueel overschrijdend gedrag. Ook is er een panel aanwezig. Alle inwoners van Voorne -Putten zijn van harte uitgenodigd mee te discussiëren. Ook de professionals zijn van harte welkom. Wil mende voorpremière bijwonen? Graag aanmelden via www.nissewaard.nl/expositie

Orange the World werkt samen met Veilig Thuis. Dit is het advies- en meldpunt voor iedereen die met (een vermoeden van) geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken krijgt. Veilig Thuis is 24/7 gratis en anoniem bereikbaar via 0800-2000 of via de chat op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via www.veiligthuis.nl