Demonstratie voor een verbeterde acute zorg in alle regio gemeenten!

De Stichting Acute Zorg VPR roept alle inwoners van Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet, Goeree-Overflakkee en de Hoeksewaard op om te komen demonstreren voor een betere acute zorg.

Waarvoor?
– Een volwaardig ziekenhuis in Nissewaard, met 24/7 SEH en IC capaciteit.
– Het voorkomen van het faillissement van het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam-Zuid.
– Het voorkomen van de sluiting SEH en IC capaciteit van het van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland.
– Meer Huisartsenposten in de regiogemeenten.
– Weer genormaliseerde aanrijtijden van Ambulances.
– Omdat het van belang is dat er geen verschillen zijn tussen inwoners uit de regio en de Stad Rotterdam wanneer we het hebben over acute zorg dicht bij huis.
– Omdat zowel de politiek als alle acute zorg keten partners, geen enkele rekening houden met de extra kosten die acute zorg voor inwoners uit onze regio met zich meebrengt t.o.v. de inwoners van Rotterdammers (reis-, verblijfs-, energie-, parkeer- en vervoerskosten)

WAAROM DEZE DEMONSTRATIE?
– Ter ondersteuning van de voorzitter van de Stichting Acute Zorg VPR, Willem Heijdacker, die vanaf 14.00 uur in de bestuursvergadering van alle 15 burgemeesters van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, een toelichting zal geven op de door hen gegeven reactie n.a.v. de 5de Brandbrief Acute Zorg van de Stichting.
– De burgemeesters hebben zelf ook aangegeven voor een betere acute zorg in de regio te zijn. Het ontbreekt hen alleen aan tools om dit te kunnen realiseren.
– Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te overtuigen dat, concentreren van acute zorg in de grote steden alleen voor traumatische acute zorg realistisch is. Voor de overige 80% moeten er dicht bij huis voldoende volwaardige acute zorg voorzieningen zijn.

WAAR EN WANNEER?

Woensdag 7 december a.s. van 13.00 uur tot 14.00 uur op de Coolsingel voor het stadhuis van Rotterdam.

AANMELDEN

Wilt u ook komen? Meldt u dan aan op e-mail adres:
info@stichtingacutezorgvpr.nl
Of teken ter ondersteuning de petitie: https://www.petities.com/demonstratie_voor_een_volwaardig_ziekenhuis_smc_in_nissewaard_is_een_must

Tijdens de demonstratie zal Willem Heijdacker de aanwezigen toespreken en uitleggen wat er zou moeten gebeuren om een verbeterde acute zorg te realiseren.
U komt toch ook? Meldt u dan aan op e-mail adres:
info@stichtingacutezorgvpr.nl
Of teken ter ondersteuning de petitie: https://www.petities.com/demonstratie_voor_een_volwaardig_ziekenhuis_smc_in_nissewaard_is_een_must