Hellevoeter krijgt koninklijke onderscheiding tijdens viering 30-jarig jubileum WTAC Waterstad 

Jaap van den Oever heeft op 30 oktober 2022 een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Milène Junius.

De heer Van den Oever is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau

De plechtigheid vond plaats tijdens de viering van het 30-jarige jubileum van WTAC Waterstad. De vereniging waar Jaap van den Oever sinds 1997 lid van is. De Wieler-, Toer-, en ATB-club Waterstad is opgericht in 1993 en is gestart met ongeveer 30 leden. In de jaren daarna is club snel gegroeid naar 150 leden en heeft inmiddels al meer dan 200 leden. Dit is de laatste koninklijke onderscheiding van Hellevoetsluis als zelfstandige gemeenteen dat maakt deze mooie erkenning extra bijzonder. Op 1 januari 2023 fuseren Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne naar gemeente Voorne aan Zee.

Burgemeester Milène Junius: “Wij zijn meneer Van den Oever erg dankbaar voor zijn vrijwillige inzet voor de Hellevoetse samenleving. Hij heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor de vereniging. Daarmee heeft hij deze onderscheiding in mijn ogen meer dan verdiend. Van harte gefeliciteerd!”.

De heer Jaap van den Oever (1963)

De heer Van den Oever is sinds 1997 lid van WTAC Waterstad. Eerst gewoon als lid, maar toen de toenmalige secretaris in 1999 wegging, heeft hij zelf aangeboden deze rol op zich te nemen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering in 2000 kozen de leden hem tot secretaris. De heer Van den Oever is met recht het kloppend hart van de vereniging. Hij wordt door velen omschreven als een rustige, integere en nuchtere ‘spin in het web’. Hij organiseert alle verenigingsactiviteiten en daarnaast is hij het aanspreekpunt van de vereniging voor partijen en organisaties die WTAC Waterstad benadert.  

Naast de functie van secretaris organiseert de heer Van den Oever, als voorzitter van de routecommissie, jaarlijks diverse meerdaagse ritten en clubtochten zoals o.a.: de door de gemeente Hellevoetsluis gesponsorde Avond fietsvierdaagse, de snerttocht, de openingstocht van het seizoen, de meerdaagse van Limburg, de driedaagse Berg en Dal, de 3 daagse Nederland, de sluitingstocht en alle clubtochten. De heer Van den Oever heeft oog en aandacht voor het lief en leed binnen de club. 

De heer Van den Oever is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau