Bijzondere dansvoorstelling met 60+ en 12+

Hellevoetsluis-Aanstaande zondag (9 okt) vindt het bijzondere initiatief plaats van dansvoorstelling (Re) Connect met 10 ouderen 60+, samen met 6 jongeren 12+, onder leiding van Marjolijn breuring.

Het doel van dit project was om eenzaamheid tegen te gaan en wederzijds respect te genereren tussen de generaties. Deze doelen zijn ruimschoots gehaald.

Ondertussen zijn alle deelnemers ook letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. De taal van dans is zo mooi, daar kun je op treffende wijze het onzegbare in uitdrukken! En dat is wat alle 16 danseressen vol overgave doen in de 45 minuten durende voorstelling.

Oud en jong
Ouderen en jongeren dansen samen (Re) Connect
Wat betekent eenzaamheid in een post corona tijdperk? Verschilt de betekenis voor ouderen en jongeren? En wat is er nodig om je verbonden te voelen met jezelf en de wereld om je heen? Dit zijn vragen die centraal staan in het dans onderzoek dat ‘Move in Balance met Marjolijn Breuring’ opgezet heeft.

Met 11 ouderen vanaf 60 jaar en 6 jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud is er door middel van het delen van persoonlijke verhalen, ervaringen en herinneringen gezocht naar antwoorden.

Theatrale dans
Tijdens de repetities zijn deze vertaald naar theatrale dans. Zo is er toegewerkt naar een dans voorstelling waarin tijdens het proces gelachen en gehuild is, persoonlijke verdieping gevonden is en begrip is ontstaan voor elkaar. Heeft dit de onderlinge verbinding tussen de deelnemers versterkt? Komt het zien tijdens de voorstelling! Na afloop is er gelegenheid zelf met de voetjes van de vloer te gaan!

Initiatiefnemer
Initiatiefnemer Marjolijn Breuring werkt sinds 1993 als docent dans aan het Helinium. Als ervaren docent van werken met jongeren maakte ze kennis met een Haags dansinitiatief voor ouderen (Holland Dance festival) en raakte geïnspireerd door het effect dat het dansen op het welzijn van ouderen had, de verhalen die verteld werden en het plezier en de vriendschap die gedurende het project ontstonden.
Toen in Hellevoetsluis het “Fijn je te zien”- project GOUDEN DANS werd gedaan, heeft ze zich aangesloten om research te doen naar de praktijk van zo’n project en heeft zelf ook een repetitie geleid. De deelnemers aan het GOUDEN DANS project waren enthousiast en keken uit naar een vervolg project. Met het traject naar deze voorstelling toe is hier gehoor aan gegeven.

De voorstelling is te zien op zondag 9 oktober in Theater Twee Hondjes, om 15 uur. Kaarten zijn te koop via www.theatertweehondjes.nl. Voor meer informatie: www.marjolijnbreuring.com