Nel Mol – Van Genderen uit ‘t dooie gat’ is oudste influencer van Nederland / 2022

Mevrouw Neeltje Mol-van Genderen is 91 jaar en woont in zorgcentrum De Es in Spijkenisse. Neeltje is een van de weinigen die WOII nog heeft meegemaakt. In ’Roel neemt een kijkje’ gingen Roel van Deursen en Joop van der Hor voor Botlek TV bij haar langs. ze kwamen er al snel achter dat Neeltje heel veel heeft meegemaakt.

In deel 12 van de serie ‘The Making of Max’ praat Joop van der Hor met haar. Roel vereeuwigt zoals gewoonlijk het interview.
Het is een extra lange aflevering waar u even voor moet gaan zitten, maar geloof ons, u verveelt zich geen minuut! “Zeg maar Nel anders voel ik me zo oud” , zegt ze. Ze vertelt honderd uit over haar jeugd in ’t dooie gat’ zoals ze Spijkenisse noemt, over de marcherende Duitsers in haar dorp, ‘pliesieman’’ Van der Laan, het ‘Moordenaartje’, de tyfus, hinkel de pinkel, haar jeugdvriendje Piet, de Mannetjes van de Krom en haar geheim van het oud worden. Maar vooral ook over het in Auschwitz vermoorde Joodse buurmeisje, Elly Max Levie (10) van de slagerij. Neeltje schetst hiermee een prachtig tijdsbeeld van het Spijkenisse uit de jaren ’40 van de vorige eeuw. Een film van Roel van Deursen. 

Mvg.,Roel van Deursen / Videograaf – editorVideoproducties: ‘Botlek TV’ – ‘Roel neemt een kijkje’