PvdA stelt vragen over kruispunt Trambaanpad/Stationsweg in Zuidland

Deze maand zijn er meerdere ongelukken gebeurd op het kruispunt van het Trambaanpad met de Stationsweg in Zuidland. De fractie van de PvdA maakt zich hierover zorgen omdat dit fietspad gebruikt wordt door veel inwoners, waaronder ook scholieren die deze route gebruiken om de middelbare scholen in Spijkenisse te bereiken.

Raadslid Hidde Douma diende namens de PvdA een aantal schriftelijke vragen in. “Het is belangrijk dat de fietsroutes in onze gemeente zo veilig mogelijk zijn”, aldus Douma. In het coalitieakkoord staan mooie ambities ten opzichte van de fietspaden in Nissewaard. Het Trambaanpad wordt hierin ook expliciet benoemd als fietsroute die vernieuwd zal worden om goede fietsverbindingen te realiseren. “Het zou fantastisch zijn als de verkeersveiligheid van dit kruispunt meegenomen kan worden in de plannen van het college om het Trambaanpad te vernieuwen”, besluit Douma.