Officiële opening Natuurspeeltuin Park Waterland / Spijkenisse 2022

Vanaf nu kunnen de kinderen uit Waterland in Spijkenisse naar hartenlust spelen in een geheel nieuwe natuurspeeltuin nabij de sterrenwacht aan de Libelleveen in Spijkenisse.

De realisatie hiervan is mede mogelijk gemaakt door een maatschappelijke investering van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Op vrijdag 8 juli vond de feestelijke opening van de nieuwe speelgelegenheid plaats. De kinderen uit de wijk hebben zelf kunnen meedenken over wat zij graag zouden terugzien in de nieuwe speeltuin.

Op basis van hun ideeën is er een ontwerp gemaakt voor een speeltuin die is opgebouwd uit natuurlijke, duurzame materialen. De speelgelegenheid heeft een bijzondere vorm, een centrum met twee daaruit waaierende armen. Deze vorm is gebaseerd op ons eigen sterrenstelsel. De inspiratie hiervoor kwam van de nabijgelegen Sterrenwacht. Samen met de kinderen uit de wijk verrichtten wethouder Jan Willem Mijnans (beheer openbare ruimte) en directielid (Asset Manager Zuid) Simon Vroemen van NAM de officiële opening. Wethouder Mijnans: “De ambitie van het college is ervoor zorgen dat Nissewaard een fijne plek is om te leven. Bijvoorbeeld door voldoende eigentijdse speelvoorzieningen, ook voor kinderen met een fysieke beperking. Daarom zijn we heel blij dat Natuurspeeltuin Park Waterland nu is geopend.” Bekijk ook de videoreportage van Roel van Deursen. Foto’s en tekst: Roel van Deursen.