Werkzaamheden aanlegsteiger Brielse haven van start

Aanstaande vrijdag 21 januari 2022 wordt in de Brielse haven gestart met het plaatsen van een subtiele aanlegsteiger. Deze is met name bedoeld voor de fluisterboot die vanuit Zuidland over de Bernisse en het Brielse Meer vaart. De nieuwe steiger loopt vanaf de Molenbrug tot net om de hoek van het Maarland en sluit aan op de bestaande vlonderDe verwachting is dat de steiger begin maart gereed is. 

De nieuwe aanlegplaats is onderdeel van het Binnenstad- en havenvisie project Veerhaven, dat in fases wordt uitgevoerd. Vrijdag start aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos bv. uit Noordeloos in opdracht van de gemeente Brielle vanaf het water met de aanleg. Nadat er palen in het water zijn geplaatst, wordt de steiger als bouwpakket aangevoerd en ter plaatse in elkaar gezet. Overige werkzaamheden, waaronder het aanpassen van de bestrating op de kade worden later dit jaar uitgevoerd. 


Toegankelijke steiger

Wethouder Robert van der Kooi: ‘De subtiele aanlegsteiger krijgt een plek aan de prachtige, historische haven van Brielle. Op het scharnierpunt van de haven ontmoeten de stad en het water van het Brielse Meer elkaar. Ik weet zeker dat bewoners, ondernemers en bezoekers veel plezier gaan beleven aan deze – voor iedereen toegankelijke – steiger. De wethouder doelt hierbij op het feit dat de steiger door een flauwe hellingbaan rolstoeltoegankelijk en geschikt is voor passagiers met een fiets, rollator of kinderwagen. Volgens hem wordt het: ‘Weer een plek waar velen kunnen genieten van al het moois wat Brielle te bieden heeft.’


Het ontwerp

De steiger wordt uitgevoerd in hout met stalen relingen in de Briels groene kleur. Dit is dezelfde kleur als de huidige lantaarnpalen in de gemeente. Op de vlonder komen houten banken met zicht op de haven. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de bestaande, pas opgeknapte meerpalen goed zichtbaar blijven. Op de kade komen fietsnietjes en wordt de bestrating aangepakt. Het ontwerp voor de Veerhaven is samen met o.a. de leden van de Binnenstad- en havenvisie klankbordgroep en externe bureaus uitgewerkt. De uitvoering van het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiegelden vanuit de Provincie Zuid-Holland/De Landschapstafel. 

Meer informatie is te vinden op de websitehttps://www.brielle.nl/veerhaven.