Chip gratis uw kat

Veterinarian identify cat by microchip implant

Bent u ook weleens bang dat uw kat vermist raakt? Laat hem dan gratis chippen en registreren in de maand december. Als uw kat een chip heeft en geregistreerd is, vergroot het de kans aanzienlijk dat hij weer bij u wordt teruggebracht als hij gevonden is. Ook al is dat ver van huis. In 2019 werden er in Nissewaard maar liefst 434 katten voorzien van een chip. Deze katten kunnen bij vermissing sneller met hun baasje worden herenigd. Ook dit jaar kunnen katteneigenaren weer gebruik maken van de gratis chipactie.


De Dierenbescherming en de gemeente Nissewaard slaan de handen ineen en bieden een gratis chip- en registreeractie voor alle katteneigenaren in Nissewaard aan. Dierenartsen in de gemeente werken belangeloos mee om zoveel mogelijk katten van een chip te voorzien. De chip kunt u in de gehele maand december plaatsen bij één van de deelnemende dierenartsen. 


Hoe werkt de chipactie?
Verschillende dierenartsen in Nissewaard chippen en registreren uw kat in december geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn ziet u op www.nissewaard.nl/chipactie. U kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken. Houd bij uw bezoek rekening met de geldende coronamaatregelen. 

Voor wie en wanneer?
Alleen katten in Nissewaard kunnen meedoen aan de actie. De dierenarts vraagt u daarom om een ID. De actie loopt van 1 december t/m 31 december. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder. Wees er dus snel bij!