Veilig en verzorgd Seggelant: ondernemers stemmen op samenwerking via BIZ

Vanaf 12 oktober mogen alle pandgebruikers – en bij leegstand: pandeigenaren – stemmen op de BIZ Seggelant. Bij voldoende ‘JA’ stemmen betekent dit, dat er een BIZ komt. Zo zorgt het bedrijventerrein als collectief voor zaken als camerabeveiliging, een verzorgde buitenruimte en bijvoorbeeld meer aandacht voor verkeersveiligheid.

Aan alle ondernemingen die in aanmerking komen om te stemmen wordt een stemformulier uitgereikt. De uitgebrachte stemmen kunnen in een gesloten enveloppe worden gedeponeerd in de mobiele stembus óf de stembus die is geplaatst bij Autobedrijf Jan van Dijk (Seggelant-Zuid 8). 

Op dinsdag 12 oktober wordt er gestart met het uitreiken van de stemformulieren op naam. De stemming vindt plaats onder toezicht van notaris Moerland te Brielle.


Heft in eigen handen 

“Op andere bedrijventerrein in de regio (Halfweg-Molenwatering in Spijkenisse en Pothof in Rozenburg) zijn al goede resultaten geboekt. Met een BIZ op ons bedrijventerrein volgen we dat voorbeeld graag op! 

Als we zelf niet werken aan het versterken van onze werklocatie, gebeuren zaken gewoon niet. Zeker niet als je voor een plus gaat waarbij het bedrijventerrein er heel netjes bij ligt, alle werknemers zich veilig voelen én bedrijven elkaar goed weten te vinden,” aldus bevlogen Seggelantse onderneemster Anette van den Bogaard. Sluiting stembussen en uitslag 


De stembussen sluiten donderdag 28 oktober om 17.00 uur. Naar verwachting wordt de uitslag van de stemming op donderdag 11 november bekend gemaakt. Daarbij geldt dat twee derde van de benodigde stemgerechtigden (50% van het totaal) vóór de BIZ dient te stemmen. 

Op de website van Ondernemersvereniging Seggelant, www.seggelantbrielle.nl, is er meer te lezen over de BIZ en de beoogde activiteiten.