Borstkankerinformatieavond 2021

Sinds 2010 organiseert Corrie Koole jaarlijks de Informatieavond voor Borstkankerpatiënten, Lotgenoten en Naasten. Een avond waarin bezoekers in een gezellige ontspannen omgeving veel informatie over borstkanker kunnen krijgen. Op 12 oktober 2021 staat in Spijkenisse een nieuwe infoavond gepland.

Regio-  Corrie weet waar ze over praat. Bijna 17 jaar geleden kreeg zij de diagnose snel groeiende vorm borstkanker. Haar wereld stortte in door het slechte nieuws. Ze kwam in de molen van onderzoeken terecht en onderging veel behandelingen: amputatie van de linkerborst, chemotherapie, oedeemtherapie(Lymfdrainage), hormoontherapie en tot slot een borstreconstructie die door Dr. Tjong in 2006 werd uitgevoerd.” Tijdens de chemotherapie en bestralingen deed ze zichzelf een belofte. Als ze beter zou worden, wilde ze andere lotgenoten helpen. Ze werd beter en besloot om zich in te zetten voor Borstkankervereniging Nederland. Ook ging ze informatieavonden en verwendagen organiseren die niet alleen informatie moesten bieden over de ziekte en behandelingen, maar het moest ook in een ontspannen sfeer plaatsvinden. Maar hoe pak je zoiets groots aan en ook nog met zo min mogelijke kosten, want de avond moest voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Om haar doel te bereiken ging ze op zoek naar sponsoren die deze avond invulling konden geven. Veel bedrijven waren bereid om met hun stands aanwezig te zijn en ook gastsprekers kwamen om uitleg te geven over diverse thema’s.

Groeiend netwerk

Het netwerk van sponsoren werd steeds groter. Daardoor konden de avonden die jaarlijks volgden steeds uitgebreider worden opgezet. In oktober 2019 werd voor het laatst een avond in Spijkenisse gehouden. Door de grote opkomst en goede uitvoering werd het een zeer geslaagde avond. Wethouder Wouter Struijk kwam ook even langs om haar inzet te prijzen. Voor Corrie was zijn bezoek extra bijzonder. “Doordat hij langskwam voelde ik dat ik gewaardeerd werd voor dat wat ik doe voor de borstkankerpatiënten, lotgenoten en hun naasten”.

Voorbereiding

De voorbereidingen voor 12 oktober zijn al in volle gang. Locatie is vastgelegd, de standhouders zijn er klaar voor en de gastsprekers zijn uitgenodigd om informatie te geven over de borstreconstructie en tepelhoftatoeage. Sponsoren vinden, is niet gemakkelijk, maar Corrie heeft al veel hulp aangeboden gekregen. “We zijn nog op zoek naar sponsoren voor koffie, thee en frisdrank en iets lekkers voor in de pauze. En we zoeken giveaways voor in de goodiebags.'””Niemand hoeft zich hier te schamen, want we zijn allemaal voor hetzelfde.”

De avond vindt plaats op 12 oktober in De Jongens Van,Havenplein 7 Spijkenisse.Tijd: 19.00-22.30 uur Kosten: gratis. Informatie en aanmelden: corriek58@hotmail.com