Boeg Leger des Heils verhuist naar de Hoek-Spijkenisse

De locatie voor maatschappelijke opvang van het Leger des Heils, De Boeg, gaat verhuizen. De voorziening is bedoeld voor de opvang van volwassenen die door verschillende oorzaken dak- en thuisloos zijn geraakt. Het pand is nu nog gevestigd aan de Industriestraat, maar wordt voor de zomervakantie verplaatst naar de Hoeklaan in de wijk De Hoek. Dat pand wordt op dit moment aangepast om het gebruiksklaar te maken. Het pand aan de Hoeklaan is van de Parnassiagroep en huisvestte voorheen cliënten van de Parnassiagroep. 

Corona

In de huidige, tijdelijke locatie van de Boeg verblijven 25 personen. De voorziening is niet meer toegerust op de eisen die de zorg en begeleiding van bewoners vraagt. In de huidige situatie hebben bewoners nauwelijks privacy wat soms tot onrust leidt. Daar kwamen de coronamaatregelen nog eens bovenop. Die hebben ertoe geleid dat er niet langer vier, maar slechts twee personen op één kamer kunnen slapen om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Daarom verblijven nu steeds zo’n 12 personen niet in de opvang, maar in een hotel. Dat maakt het extra belangrijk om een nieuwe locatie te vinden. 

Hulp verbeteren

De gemeente Nissewaard heeft de wettelijke taak om opvang voor dak- en thuislozen te organiseren voor de gemeenten op de Zuid Hollandse Eilanden. Dit doet de gemeente Nissewaard samen met de andere gemeenten op de Zuid Hollandse Eilanden. Het Leger des Heils en de gemeente Nissewaard vinden het belangrijk om de hulpverlening aan deze mensen te verbeteren. Wethouder Léon Soeterboek is dan ook blij dat het Leger des Heils in nauw overleg met de gemeente een nieuwe huisvesting heeft kunnen vinden. “We vinden het als gemeente belangrijk dat mensen die even geen dak boven hun hoofd hebben, op een goede manier opgevangen worden. In het nieuwe pand kan het Leger des Heils de mensen beter begeleiden en benodigde zorg verlenen.”  

Begeleiding
In het nieuwe pand zijn 24 individuele kamers en een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Alle personen die in de opvang verblijven, krijgen individuele begeleiding. Het is de bedoeling dat mensen na een aantal maanden (of sneller) uitstromen naar een zelfstandige woning of woonvorm. Naast de individuele begeleiding is er ook 24 uur per dag groepsbegeleiding aanwezig.

Lees hier ook het verhaal over de Dorpskerk in Spijkenisse. Een kerk met een lange geschiedeins