Afbouw sportzaal Tintestein

Het college van B&W stemt in met het beschikbaar stellen van € 382.750,- voor het afbouwen van sportzaal Tintestein in Tinte. De gemeenteraad besluit op 14 novemberof zij het advies van het college opvolgt.

Foto: Wethouder Daan van Orselen op locatie met een afvaardiging van Stichting ONS Tintestein: Piet Beukelman, Marco Koppenol en Jaap Roskam, vanuit de dorpsraad: de heer Harthoorn en van gymvereniging ODI: Heleen Poli, Corine Langedoen en Lise Hordijk.

Waardering betrokken partijen

In 2017 is het project van de sportzaal Tintestein al gestart. Een langdurig traject met de nodige hobbels en vertragingen. Het college spreekt dan ook haar waardering uit naar alle betrokken partijen voor hun geduld, de inspanningen de geleverd zijn en de intensieve samenwerking. 

Lang proces

Na een lang proces zijn gemeente en de aannemer nader tot elkaar gekomen met betrekking tot het afbouwen van sportzaal Tintestein. Vanwege de verhoging van de aanneemsom en de kosten voor projectmanagement en onvoorzien is voorgesteld om € 382.750,- beschikbaar te stellen voor het afbouwen van de sportzaal. 

Instemmen gemeenteraad

Op 14 november wordt tijdens de raadsvergadering aan de gemeenteraad van Voorne aan Zee voorgelegd om met dit collegeadvies in te stemmen. En er zo voor te zorgen, dat de bouw en daarmee dit project wordt afgerond.  Het verenigingsleven van Tinte krijgt daarmee een mooie en passende sportvoorziening in het dorp.

Wethouder Daan van Orselen: “Voor onder andere stichting ONS Tintestein, de dorpsraad en gymvereniging ODI is het van groot belang dat de sportzaal Tintestein wordt afgebouwd, zodat er een geheel ontstaat met het aangrenzende verenigingsgebouw en een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan het vitaal houden van Tinte.”