Oprichter en organisator World Predator Classic ontvangt Voorne aan Zee penning

Zaterdag 6 juli ontving Ross Honey, oprichter en medeorganisator van het World Predator Classic evenement, de Voorne aan Zee penning uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel en wethouder Daan van Orselen. Dit internationale roofvis evenement vindt voor de tiende keer plaats in Hellevoetsluis.

 
Foto: Burgemeester Peter van Rehwinkel met organisator Ross Honey en zijn dochter.

Voorne aan Zee penning

De Voorne aan Zee penning kent het college van burgemeester en wethouders toe aan die personen, die een bijzondere bijdrage leveren aan een sociaal, maatschappelijk, economisch of cultureel project, een heldendaad, sportprestatie of een andere bijzondere prestatie. 

Burgemeester Peter Rehwinkel en wethouder sport, Daan van Orselen verraste de organisator Ross Honeymet de Voorne aan Zee penning op Vakantiepark Cape Helius in Hellevoetsluis.

Ross Honey
Sinds 2014 organiseert Ross Honey the World Predator Classic. Deze roofvis wedstrijd vindt jaarlijks plaats op het Haringvliet met Hellevoetsluis als uitvalsbasis. Dit jaar vindt de World Predator Classic voor de tiende keer plaats met een groot internationaal deelnemersveld. 

Door de inzet van Ross Honey en zijn team is het evenement door de jaren heen in Hellevoetsluis gegroeid. Ross zorgt voor verbinding en betrekt de gemeenschap bij de activiteiten van de World Predator Classic. Zo heeft hij onder andere een jeugdvisacademie opgezet en organiseert diverse streetfishingwedstrijden gedurende het jaar. Naast de wedstrijd is het milieu en het viswater een zeer belangrijk onderdeel. Hij werkt samen met internationale universiteiten om het viswater en de groei van de vissen te bestuderen. De deelnemers mogen alleen meedoen aan het evenement als zij voldoen aan strikte schoonmaakacties, die zij vooraf moeten uitvoeren. Daarnaast behartigt Ross Honey als president van theEuropean Fishing Tackle and Trade Association, de belangen van de Europese sportvis industrie in Brussel en daarmee ook het (vis)water in het Haringvliet. 

‘Het college voelt zich bevoorrecht dat Ross en zijn team het Haringvliet/Hellevoetsluis tien jaar geleden als vislocatie voor deze wedstrijd heeft gekozen, waardoor Hellevoetsluis en gemeente Voorne aan Zee internationaal op de ‘vis’kaart is gezet. Gedurende het jaar komen er vele hengelsporters naar het Haringvliet toe om te oefenen. Zij logeren in hotels, campings of op vakantieparken in onze gemeente’, aldus burgemeester Peter Rehwinkel. De burgemeester hoopt dan ook dat de gemeente Voorne aan Zee dit evenement nog jaren mag hosten.