Held Tygo ontvangt eerste jongerensite in Brielle

Vrijdag 25 juni is voor het eerst in gemeente Brielle het jongerenlintje uitgereikt. De held in kwestie, Tygo Kloos uit Zwartewaal, ontving in aanwezigheid van zijn familie het jongerenlintje met trots uit handen van wethouder Bert van Ravenhorst. 

Tygo verdient deze oorkonde dubbel en dwars. Tygo tien jaar oud, heeft flink wat heldendaden op zijn naam staan. Zo redde hij 4 jaar geleden, toen hij nog maar zes jaar was zijn tweejarige neefje uit een vijver, die bedekt was door sneeuw. Hij zet zich in voor verschillende goede doelen. Hij heeft meegelopen aan de Madurodam Marathon om geld in te zamelen voor gehandicapte kinderen en hij is nu al assistent voetbaltrainer bij de mini’s in Zwartewaal. Sinds 2019 is Tygo mantelzorger voor zijn moeder. Dagelijks helpt hij zijn jongere broertje aan te kleden en naar bed te brengen. Tygo is een ontzettende zorgzame en sociale jongen, beamen familieleden van Tygo. 

“Tygo is een voorbeeld voor veel kinderen. Op zo’n jonge leeftijd al zoveel verantwoordelijkheid te hebben en dingen voor andere mensen doen is bijzonder”. zegt wethouder Bert van Ravenhorst. “Het is dan ook niet voor niets, dat Tygo de eerste is in gemeente Brielle, die dit jongerenlintje verdient, hij is gewoon een held.”

Ken jij iemand die een jongerenlintje verdient? Kijk dan op www.brielle.nl/jongerenlintje/ voor meer informatie.